Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Τη Δευτέρα 4 του Απρίλη 2022 η Τετάρτη τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς» του Δήμου Πατρών. Η εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών σχολείων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής  και οδικής ασφάλειας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης Κοινωνικού Προγράμματος που ο Δήμος έχει σχεδιάσει και η αξιόλογη δουλειά του για 13η χρονιά υλοποιείται.

Οι μαθητές και μαθήτριες υπό την καθοδήγηση πιστοποιημένου εκπαιδευτή, ανακάλυψαν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ με την ενεργή συμμετοχή τους έμαθαν να αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ δρόμου και πεζοδρομίου, αλλά και να χρησιμοποιούν σωστά τις διαβάσεις και τους φωτεινούς σηματοδότες.

Διδάχθηκαν παίζοντας, για το πώς θα λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι πεζοί σήμερα και υπεύθυνοι οδηγοί, ως ενήλικοι αργότερα.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι δάσκαλοι Τζανέτου Μαρίζα Δ1 και Παυλίδης Δημήτρης Δ2. Δάσκαλοι και μαθητές ευχαριστούν θερμά την άοκνη προσπάθεια του εκπαιδευτή Διαμαντόπουλου Δημήτρη, ο οποίος έκανε το μάθημα διασκέδαση και παιχνίδι.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το ανανεωμένο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου, στο χώρο του πρώην κάμπινγκ της Αγυιάς . Εκεί παίξαμε ποδόσφαιρο και απολαύσαμε τη νέα παιδική χαρά.